pinneinnsettingsmaskin/ trådskjæringsstripping krympemaskin/ blyskjærende preformingsmaskin

Press-fit teknologi: Skaper robuste loddefrie sammenkoblinger

Behovet for automatiseringsklare loddefrie sammenkoblinger

Press-fit teknologi Skaper robuste loddefrie sammenkoblinger (1)

Å skape interconnect-løsninger om bord er et område med betydelig utfordring for implementering av blyfrie loddeprosesser.Et nøkkelområde for høyvolumprodusenter er å opprettholde total produksjonseffektivitet.De sekundære loddeprosessene som tradisjonelt har vært nødvendig for å feste store koblinger og andre spesialiserte sammenkoblinger, er svært vanskelige å konvertere til blyfrie prosesser.Dette er spesielt utfordrende for tunge kobber-PCB-er som strømforbindelser.

Press-fit (kompatible) pinner har eksistert i mer enn 20 år, med omfattende bruk i flere målrettede markeder.Press-fit (kompatibel) teknologi inkorporerer en spesiell utforming av innsettingsseksjonen til hver pinne, som gir et robust og pålitelig gasstett grensesnitt med det belagte gjennomgående hullet og ikke krever noe påfølgende loddetrinn.

Innføringsdelen av pinnen er større enn diameteren på hullet, men er designet for å deformeres under innsetting, noe som skaper en sterk friksjonspasning mellom pinnen og den belagte overflaten.

Nåleøye-design

Gjennom årene har en rekke forskjellige designtilnærminger blitt brukt for å gi den elastiske passformen som er nødvendig for kompatible pinner.Ettersom press-fit (kompatibel) teknologi beveger seg inn i nye applikasjoner som Smart Junction Boxes i bilindustrien, er det avgjørende at kraften mellom pinnen og den belagte overflaten forblir tilstrekkelig til å motstå miljømessige og mekaniske faktorer som varme, fuktighet, vibrasjoner, støt og andre tøffe forhold som er iboende i et bilmiljø.

"Eye-of-the-needle"-tilnærmingen har vist seg å gi den mest pålitelige teknologien for å optimalisere både innledende og pågående retensjonskraft.Den fjærlignende utformingen som brukes i nåløyet-konfigurasjoner gir intim langvarig kontaktkraft mot hullet.

Driftstemperatur for alle pinner er -40 til 125 C, og de tåler 125 C i 1008 timer.Rettvinklede pinner (enkelt og dobbel rad) er også tilgjengelig for sammenføyning av vinkelrett PCB.Alle produktene tilbys med RoHS blyfri plating.

Press-fit teknologi Skaper robuste loddefrie sammenkoblinger (2)
Press-fit teknologi Skaper robuste loddefrie sammenkoblinger (3)

Koblinger er støpt av slitesterk plast med et bredt utvalg av pinner.De kan inneholde så få som tre pinner, og så mange som 256 pinner.»: sier Assembly Magazine i sin artikkel om Press-fit-koblinger og deres fordeler.

Nåværende bæreevne

Press-fit (kompatible) terminaler har utmerket strømkapasitet og kan være spesielt nyttige for strømforbindelser på tunge kobberkort, som kan være vanskelig å lodde og derfor er vanskeligere å overføre til blyfrie miljøer.I stedet for å måtte justere eller justere reflow-prosessparametere for å møte spesielle loddeutfordringer for tunge kobber-PCB-er, kan produsenter etablere relativt brede ordinære prosesskontrollvinduer og eliminere spesielle loddekrav ved å bruke kompatible sammenkoblinger for høystrømsapplikasjoner.

Testet for pålitelighet, retensjonsstyrke og miljømotstand

Type øye-av-nåle Press-fit (kompatible) teknologier har blitt grundig testet for å sikre samsvar med en rekke viktige bransjekrav, inkludert SAE/USCAR-2, Rev4, EIA Publication 364 og IEC 60352-5 spesifikasjoner.Testprosessen brukte systematisk evaluering av miljømessige, mekaniske og pålitelighetsfaktorer under kontrollerte forhold.

Testing ble utført for en rekke forskjellige Press-fit (kompatible) sammenkoblinger og PCB-typer (inkludert kobberbelegg, gullbelegg og HASL-finish).Alle testprøver ble fremstilt og satt sammen ved bruk av normale produksjonsteknikker og kvalitetskriterier.

Spesifikke tester inkluderte vibrasjon, termisk sjokk og termisk levetid, mekanisk sjokk, innsettingskraft, retensjonsstyrke, fuktighet, strømsykling og kontaktmotstand.Alle sammenkoblingsdesign bestått konsekvent uten skade og/eller samsvar med spesifiserte parametere.

Kompatible pin-spesifikasjoner, konfigurasjoner, alternativer

Press-fit (kompatible) sammenkoblinger er for tiden tilgjengelig i følgende konfigurasjoner:

Diskrete terminaler (blader, tapper osv.)

Pinner med kontinuerlig opprulling

Press-tilpasningshoder på kontinuerlige sneller eller ferdigkuttede lengder (en etter eller to ganger)

Firkantet eller rund (industristandard eller tilpassede diametre og pinnelengder)


Innleggstid: 22. juni 2022